Следвайте Гласове в През март тази година в корпоративния регистър на

...
Следвайте Гласове в През март тази година в корпоративния регистър на
Коментари Харесай

Въпреки санкциите, доставките на технологично оборудване и чипове към Русия не са прекъсвали

Следвайте " Гласове " в 
През март тази година в корпоративния указател на Турция се появява нова компания. Azu International Ltd Sti се разказва като търговец на едро на ИТ артикули и седмица по-късно стартира да доставя американски компютърни елементи за Русия, разкрива Ройтерс.

При още един контакт малко преди обявата Агваз съобщи, че Smart Impex " съблюдава всички ограничавания за експорт и забрани за производителите " и " не е заобикаляла западните наказания против Русия ". Той съобщи, че не може да отговори на въпроси за Azu International. Турските корпоративни регистри демонстрират, че на 30 ноември той е продал своя 50% дял в истанбулската компания на съоснователя си Хума Гюмюл Улукан. Тя не е била открита за коментар.
Azu International е образец за това по какъв начин каналите за доставки към Русия остават отворени макар западните ограничавания за експорт и възбраните за производителите. През седемте месеца до 31 октомври в Русия са постъпили компютърни и други електронни съставни елементи на стойност минимум 2,6 милиарда $, демонстрират съветските митнически регистри. Най-малко 777 млн. $ от тези артикули са създадени от западни компании, чиито чипове са открити в съветски оръжейни системи: американските Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc (AMD), Texas Instruments Inc и Analog Devices Inc, както и немската Infineon AG.
Съвместното следствие на Ройтерс и Кралския институт на обединените служби (RUSI), основан в Лондон мозъчен концерн в региона на защитата, за пръв път дава подробна информация за световната верига за доставки, която продължава да доставя Русия със западни компютърни съставни елементи и друга електроника. Разследването на тази търговия разпознава плеяда от неразбираеми вносители и експортьори, като Azu International, и откри, че доставките на полупроводници и други технологии не престават да идват в Русия от Хонконг, Турция и други търговски центрове.

Един съветски вносител, ООО Фортап, със седалище в Санкт Петербург, е основан от съветски предприемач през април и от този момент е внесъл електроника на стойност минимум 138 млн. $, в това число компютърни елементи от Съединени американски щати, съгласно съветските митнически регистри. Те демонстрират, че един от най-големите снабдители на Fortap е турска компания Bion Group Ltd. Sti, някогашен търговец на текстил, който неотдавна разшири активността си в региона на търговията на едро с електроника. Главният управител на Bion отхвърли коментар.
Друг съветски вносител, OOO Titan-Micro, е записал адрес, който съставлява къща в гора в северния завършек на Москва. Според митническите регистри то също е внасяло западни компютърни съставни елементи след нашествието.
Според прегледа на фирмените документи някои от доставчиците - в това число компании в Хонконг и Турция - имат връзки с съветски жители.
Митническите документи - които Ройтерс закупи от трима търговски снабдители - не дефинират точния тип на полупроводниците и другите електронни артикули, нито демонстрират какво се случва с съставените елементи, откакто те дойдат в Русия. През август Ройтерс заяви, че всеобщо създавани от западни компании чипове, които в доста случаи не подлежат на ограничавания за експорт, са се появили в ракети и оръжейни системи, които съветската войска е разположила в Украйна.
Сред компаниите, които доставят западни технологии в Русия, е записана в Хонконг компания, наречена Pixel Devices Ltd. Журналист на Ройтерс, посетил офиса на Pixel Devices в бизнес кула в Хонконг, открива дребна стая с картонени кутии, подредени до тавана, и никакви чиновници. Според съветските митнически регистри от 1 април до момента компанията е доставила в Русия електроника на стойност най-малко 210 млн. $, в това число артикули на Intel и AMD на стойност най-малко 50 млн. $ до 31 октомври.
Фирмените регистри демонстрират, че Pixel Devices е записана през 2017 година от хонконгска компания, наречена Bigfish Investments Ltd, следена от Кирил Носов, гражданин на Хонконг с съветски паспорт. Носов съобщи пред Ройтерс в имейл, че е оказал помощ за основаването на компанията, само че не работи за нея и не е в положение да разяснява активността ѝ.
Настоящият притежател на Pixel Devices е сингапурско сдружение Asia Global Neolink Pte Ltd, което на собствен ред е благосъстоятелност на сейшелско сдружение White Wings Ltd, съгласно фирмените регистри в Хонконг и Сингапур. Единственият шеф на Pixel Devices сега е Пере Рура Кано, испанец, който също по този начин е вписан като шеф на Asia Global Neolink и управлява авиационен клуб в Каталуния. Потърсен по телефона в Испания, Рура Кано удостовери, че Pixel Devices е доставяла полупроводници и други артикули за Русия.
" Започвам с тези хора и не съм сигурен какви артикули се движат ", сподели той. " Не мога да ви осведомявам повече, това е наша частна активност ".
Уебсайтът на Pixel Devices, www.pixel-devices.com, в началото е бил регистриран през 2017 година във компания за уеб услуги в Санкт Петербург, съгласно компанията за интернет разузнаване DomainTools. На уеб страницата се показва, че подразделението на Pixel Devices " Компоненти и монтажни възли " обслужва предприятия в разнородни браншове, в това число военния и галактическия. В отговор на въпроси на Ройтерс Pixel Devices съобщи, че не продава артикули на военния бранш и не разрешава на клиентите си да препродават на компании от отбранителния бранш. Тя съобщи, че част от информацията на уеб страницата е " много остаряла ".

Източник: news.bg
 
 
 
 
13 Дек 202211713 Дек 202281410 Дек 202273807 Дек 202214507 Дек 202252306 Дек 2022146КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022219909 Дек 202256908 Дек 202280724 Sep 20223385
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР